Thursday, December 29, 2011

she is cute

She is definately cute. . . . .Perhaps the cutest girl in the world. At least I always think she is. . What else I would say since she is my daughter. Having her in my life is not just make my life complete, she also make me buzy, angrier, more tired and many more mixed feeling but on top of every feelings , pround and loving is always the greatest feeling ever.

I do realize that Aliya's hair took very long time to get long that is why I did not cut her hair in fact, not even trim her hair even for a bit. I always tie her hair "fountain style" to make it neat and tender.

Went home for Chrismast holiday last weekend had bring a new version of my daugther' s hairstyle since her grandma trimed her hair a bit. She cut Aliya's front hair. I felt a bit of heartache but keep teling myself, itwill grow back, just to make me feel good about it.

Now, Aliya look a bit like Dora. I even called her "Little Dore the Explorer"

Saturday, December 24, 2011

Thailand - Chiang Mai lagi

Day 2 (22/11/11)


Pagi-pagi jam 6 pagi lagi kitorang dah tercongok di ruang legar hostel menunggu drebar kami untuk aktiviti Eco-Adventure yg akan mengambil masa sepanjang hari. Kos untuk program hari ini adalah sebanyak 1000 bath seorang dan kami digabungkan dgn group pelancong dari Portugal. 




Perjalanan kami dimulakan dgn Orkid & butterfly farm yg terletak 30minit dari city center. Byk orkid pelbagai size dan warna boleh dilihat, tapi yg paling creative ialah loket dan hair pin yg dibuat dari bunga orkid dan butterfly yg telah diawet. Kat negara kita belum ada lg yg buat, jd ini mungkin satu cabang bisness yg menarik.





Perjalanan diteruskan ke elephant santuary camp di daerah Mae Teang. Setibanye disana kami menaiki gajah yg berketinggian hampir  4 meter. Berbekalkan pisang dan tebu yg berharga 20 bath, perjalanan mengharungi hutan belantara pun bermula. Tapi gajah yg kitorang naik sangat degil dan asyik mintak upah aje. Sampai kene pukul dgn guide. Husband ku kebas bontot sebab duduk di atas leher gajah sepanjang 1 jam setengah perjalanan. Asalnye duduk di atas para atau kerusi khas yg disediakan, tapi nak rasa lebih gah suamiku duduk seperti drebar gajah yg asli. Melihat gelagat suamiku, geng dari Portugal juga meniru aksinya. Sungguh mendebarkan terutama sekali ketika menuruni kawasan cerun ketika menuju ke check point di tebing sungai. Sesudah itu, kami pun melintas sungai dengan terbang ke seberang menaiki flying cage. Sesudah itu, kami pun berhenti sekejap utk menikmati makan tengahhari. Nasib baik dihidangkan vegetarian noodle, tawakal aje ler.









Seterusnye perjalanan kami pula menuju ke air terjun setinggi 18 meter. Perjalanan mengambil masa selama 45 minit dgn berjalan kaki. Sepanjang perjalanan kami berkesempatan melihat gaya hidup orang asli yg digelar Hmong Hill Tribe berasal dari Tibet dan Laos (Burma). Setiba di air terjun geng Portugal tadi tanpa buang masa terus terjun ke dalam air. Fuhh, sungguh sejuk dan menyamankan. Setelah selesai kami pun bergerak menuju ke hulu sungai untuk white water rafting. Inilah pertama kalinye mencuba rafting. Sungguh menyeramkan teruma ketika boat kami hampir terbalik menuruni jeram deras. Ketika sampai dihujung muara, kami ditransferkan ke rakit buluh pula hingga ke hujung sungai. Tamat lah pengembaraan kami untuk hari ini. Perjalanan pulang semula ke bandar chiang mai mengambil masa 3 jam. 










Sampai di hostel, kami terus mandi dan solat dan bersiap utk menjelajah bandar chiang mai di waktu malam. Pertama skali kami menuju ke night market berdekatan masjid mat-sayit. Banyak barang-barang murah seperti pakaian, cendrahati, scaf, alas meja, bed cover dan bermacam lagi. Seterusnye kami menuju ke kedai makan halal Chicago Orange County berdekatan dgn masjid mat-sayit. Owner kedai Nasiruddin sangat friendly dan banyak pengalaman tinggal di Amerika selama 20 tahun. Kini dia pulang ke kampung halaman kerana ingin berada dekat dgn keluarga. Makanan di kedainya sgt sedap terutama burger American style. Malah Che Det juga pernah menjejakkan kaki disini pada tahun 2009. Selain itu Astro juga pernah membuat liputan dikawasan ini pada tahun 2010. Sedar tak sedar, kami berborak hingga lewat malam jam 11. Selesai saje, kami pun bersurai dan terus berjalan menuju ke hostel. 








Friday, December 23, 2011

Thailand - Chiang Mai

Day 1 ( 21 Nov 2011),


Kami bangun seawal 4:00 pagi untuk bersiap-siap ke LCCT. ssesudah sampai ke LCCT , Aliya mula buat kelakar. Dia dengan confidentnya melambai babai kepada atok dan mak tok dia hehehe. Padahal dia yang akan kami tinggal. Sayu jugak hati bila dengar Aliya nangis tapi tak pe, dia paham kami pun selalu jugak tinggalkan dia bersama atok dan mak tok dia.



Penerbangan kami adalah pada pukul 6:55 pagi. Online check in adalah sangat membantu bagi menjimatkan masa dan mengelakkan kesesakan. Tapi malang juga bagi kami sebab tersalah gate thehehe. Nasib baik ade brader yg jaga gate kat internasional boarding yg periksa tiket kami sebelum masuk, rupa-rupanya gate utk flight kami berada di tungkat atas. 6:30pg kami sudah dipanggil utk naik ke pesawat. .kami tersesat lagi kerana tidak jelas dengan arahan dri attendant.



Flight berlepas lewat 10 minit kerana ade masaalah dengan sistem komputer . Nasib baik dalam 5 minit sahaja , engineer AirAsia berjaya membaikpulih keadaan.



Kami sampai di Chiang Mai International Airport(CMIA) lebih kurang pukul 09:00 pg waktu tempatan. Alhamdulillah perjalanan 3 jam di awan berjln lancar.


Di airport Chiang Mai ni , bayaran utk taxi airport adalah 120B kesemua destinasi area Chiang Mai. Agak murah sebab taxi mereka pakai MPV. Sempat berborak sekejap dengan seorang Doktor dari KL yg datang ke Chiang Mai utk seminar tahunan. Tak sempar plk nak tnya nama dan detail pasal Dr tersebut.


Kami naik sorng tau yg seperti tuk-tuk tapi bersaiz besar dan menggunakan lori. Mula2 pak cik tu setuju charge kami 60B, tapi bila kami spai di Julie's Guesthouse (JG) kami bayar 100B pakcik tu bagi balance 20B then terus blah tanpa toleh lagi. . . .tak pasal2 dah kena pau 20B. Adei malang sungguh kami. Tapi pengalaman naik srong tau adalah amat mengujakan. Pengalaman yg berharga buat I dan suami.

zairi 
Jarak antara CMIA dgn JG adalah lebih kurang 4km. Sepanjang perjalanan kami saksikan pengkalan @ Army Camp yg terletak berhampiran dgn CMIA. bandar Chiang Mai adlah di bina seperti bandar Xi'an di negara China. Bandarnya berbentuk square, cuma bezanya square  Xi'an terbina jelas temboknya malah boleh berjalan atau berbasikal di temboknya tapi di Chiang Mai, temboknya mungkin telah roboh kami hanya nampak ada gatenya sahaja. Tapi squarenya terbentuk dari tasik di sekeliling bandarnya.



Tempat penginapan kami agak tersorok sikit dilorong yg sempit tapi papan tandanye mudah dilihat dari jalan utama. Ruang legar berkonsepkan cozy membuatkan kami ingin bersantai sahaja di situ sambil melayari free wifi. Walaupun harga bilik double bed cuma 250 Bath (RM25) semalaman, ianya lengkap dgn bilik air dan staff juga sangat mesra. Tambahan pula suhu ketika itu hanya dlm 23'C, rasa malas nak keluar bilik utk bersiar-siar.

bilik di Julie's Guesthouse
Setelah siap mandi dan solat, tepat jam 2 petang kami keluar bersiar-siar disekitar bandar chiang mai. Kami sempat melawat temple dgn berjalan kaki sahaja. Selepas itu, kami melawat masjid Mat Sayit yg berada agak jauh sikit di sekitar night market. Kami sempat lunch di kedai makan halal sebaris dgn masjid. Kami cuba nasi briani ayam, tapi kecewa sebab tak setanding di negara kita. Rasanye kurang rempah dan seakan-akan nasi ayam pulak.



minat husband, mesti cari basikal

in front of boutique hotel

the alley of Chiang Mai


Salah satu tample masa wat Tample Hopping 

The only Masjid kat sekitar bandar Chiang Mai

tasik yg membentuk square lingkungan bandar Chiang Mai 

Friday, December 16, 2011

Link Your Tabung Haji account to Bank Islam ATM card

it has been a while I know that Bank Islam 's ATM card owner /user may link their ATM card to Tabung Haji account. 

since every month I will credited money to Aliya and my Tabung Haji Account, the staff at the counter suggested me to link my ATM card to Tabung Haji account to avoid long Q at the counter. Haven't think much of the cons, I registered both , Aliya's and mine to the same BIMB ATM card.


it was fast and easy steps. Startss from this day now onn.. I can link to my Tabung Haji account fast and easy. but why I am not happy about it???

it is because it will be easier for me to withdraw money from my Tabung Haji which supposed to be the permanent account (due to hard to withdraw)..........  huhuhu

Tuesday, November 29, 2011

Suami Isteri

a night after my beloved brother passed away

Office day After Long Holiday

today is the first day in the office after 10 days of holiday and travelling. I am sooo keen of doing my works. YEEHAAA.... stories of the travel will write later... as a great motivation, our next aim: AUSTRALIA!!!!!

need to load a lot of money for going there.

Thursday, November 17, 2011

Berus Gigi

I am not a picky person when it comes to toothbrush. I use various brand of toothbrush previously namely COLGATE, DARLIE , JORDAN ,ORAL B atc ..... among them for me Darlie is the best for the long lasting and durability. 





all of the brand I used will last for only few months , some specially colgate will last for 1 month only then the brush starts to bristle . I always said to my husband "Yang, berus gigi I dah berbulu senyum dah". ending up I have to change the toothbrush every months and uncomfortable feeling during brushing, make me feel like my teeth is not clean enough. 


as influenced by the advertisements, I try SYSTEMA toothbrush now. First time using it I feel like the brush go through all my teeth area even at the most back and feel the brush is spreads in all over the teeth , the brush also so gentle when I brushed my tongue as well ... it's positive impact I think. as of now after 3 days using it I still happy with the gentle effect of the brush......but I notice that , after using SYSTEMA my teeth become prone to be sensitive. I feel nyilu, in fact drink cold water fell a bit suffer on teeth.  I don't know it just me or it's really make my teeth become sensitive???....

I plan to experiment more.... see is it using systema will cause sensitive teeth ???

Sunday, November 13, 2011

Kembara Lagi

Next 21 - 28 November , we plan to visit Chiang Mai (CM) - Bangkok (B) - Siem Reap (SR) - Phnom Phen (PP) . This is as a continuation from our journey to China last April which also as another honeymoon for our Second Anniversary.  We booked the ticket last May as I remember. the cost is fair as the booking was made earlier - as that is the airasia method , we always got cheaper rate if only we book earlier.

at first , we were both very excited about the trip since our last visit to China was really exciting and went smoothly. we both had a very enjoyable moment together there. but.... thunderstorm and flooding at Bangkok and Cambodia which stroke the two country last September make ourselves fell less excited towards the visit. till now, Bangkok still not fully recover from the flood , there are still a lot of area that fill with water even it is not as deep as last few weeks. while for Cambodia, there are no flood left, the main read is already useable with a little rough for small alleys and roads. We keep ourself updated from people in Bangkok and Julie who visiting PP and SR. 

water level at Bangkok district as of 11.11.11  
tonight I am updating some of the itinerary for our visit as we need to make some adjustment form the initial plan. we are going to spend 1 day only at Bangkok instead of 2 day as planned earlier. there is much better since they are still recovering from the disaster. 

it is really hardwork as a lot of things to be done here, wish that everything went as smooth as China trip last time. 

Friday, November 11, 2011

Holiday Pertama

Aliya's first holiday was a visit to Langkawi. Last June , I brought the whole family to visit Langkawi. It was a treat for everybody specially my mother who was dreaming for Langkawi trip since she was young. after some preparation on the trip, we went to Langkawi on last 4-7th June 2011, this is with conjunction of  school holiday for celebrating the Agong' birthday. 

our group were come from 2 direction which are : 
1) Group from Kelantan with 2 cars
2) Group from Johor in 1 car.

there were 19 of us all together. we had a lot of fun specially on the shopping time. my mother was the most happiest people in the group. 

the activities ware roughly as follows :

depart from Langkawi Jetty - everybody including myself had a blast in the ferry (boat) , felt dizzy from the up-down-up of the ferry movement. My nephew and niece vomit a lot, luckily for Aliya, she was well. 


arrived at Langkawi Jetty, getting our vehicle (1 van and 1 avanza)


 resting and having our lunch at nearer stall while waiting for the home-stay to be ready. (it was school holiday so there is really hectic demand on the home-stay and hotels) 



had our family photo with the jetty background, as requested by dad. 



 resting and relax at the homestay since we depart from home at night so all of us were yet having our morning bath ye and everybody specially babies were feeling unconformable and  uneasy for us to handle them thehehe 



after everybody has setted, we all went to the Aquarium , Underwaterworld Langkawi. there were soo many fishes there with different color, species and sizes. 





afterwards, we went back to the homestay for resting and relax chill out as catching out stories from everybody until night, since the homestay provide facilities for cooking, we prepared out dinner and having it in the house without going outside for take out. 

the day after, we went to Langkawi Cable Car which is a must visit place while visiting Langkawi. funny where there only me and husband had ever tries the cable car and some of us were scared riding on it. 








the bridge somehow is the best part to visit. worth the short trekking  even it was a bit of tiring. 





the nearby kampung is also a very nice place to visit while wait for the ticket counter to open or after ride on the cable car. 






having ice cream after ride on the cable car is worth every single penny spend. it was rm 1.50 only for 2 big scoops, everyone enjoy their ice cream while Aliya enjoy her "publicity toilette poppeis"- it was emergency since it was raining and we do not have any umbrella and she just poop there , on the papa's hand. 





want back to the house for relax and resting after had our lunch at nearby restaurant. it was quiet expensive even thought delicious. 

evening and night, we went to the town for our shopping mopping, all of us ladies cannot/ very hard to decide what to buy since there were a lot of beautiful designs of household specially kitchen appliances sold there. we spend a lot of our money there but it worth the money spend where my mother is the most happiest person there . my father just let my mother buy anything she want as a treat for her. 





at night we just packing and sort all of our things as tomorrow morning we were going back to our home. 



overall, it was a successful trip and I love every second spend. I plant for another family trip sometime again. need to see the availability of everyone. since I also need everyone to join next time. it a worth pay visit and holiday.  

NUFFNANG

Sarapan Pagi di Kopitiam Kita

Kali ini berkongsi perihal pengalaman sarapan pagi di Kopitiam Kita, iaitu salah satu spot tersohor di Kota Bharu utk sarapan pagi ( ini ker...