Sunday, April 24, 2011

Makan di China

I sangkakan mencari makanan halal di China susah, rupenyer senang jer. Sebab kat China lagi ramai orang Islam. Menu speciall semestinyer satay kambing berempah. Pergh...meleleh air liur teringatkan keenakannyer. Antara lain yang menarik ialah mee sup. Setiap kali ade order mee, pekerjanye akan menguli mee dari dough hingga jadi mee. Memang champion, dari dough hingga jadi mee cume 3 minit jer.

mee sup panas

satay kambing berempah, lagi mantop

mee ape entah, macam spaghetti pun yer

lemak dan daging kambing yang dukukus

mee dihasilkan dari benda nih

lagi satay kambing

macam kuih lapis jer

air bunga yang tawar

pilih jer mane satu nak dipanggang

sini diorang gemar makan kurma kering & bijian
Memang seronok pergi ke China, macam nak pergi lagi jer. Jom pegi China.

Friday, April 22, 2011

KiszyDolls Giveaways :) jom sertai giveaways kiszydolls:)

i baru sertai satu peraduan yg sangat comel dan cute kat blogshop //balqyys.blogspot.com/ .

blogshop ni jual homemade patung2 yg sangat cute dan adorable ,, I yg dah jadi mak orng ni pon sagt teruja tengok patung-patung hasil rekaan Balkis, ownernya. below detail pasal contes itu: 

ini first time join blog contest, manatau ade rezeki hehe


salam semua :)
dah lamenye kisz mendiamkan diri kan..
bukan ape,busy ngan kerja2 yang perlu disiapkan untuk sem 2 degree ni :)
kawan2...kisz ade good news ni..jeng..jeng...
kisz buat KISZYDOLLS GIVEAWAY ..
termasuk giveaway ni,kisz dah buat 3 kali giveaways tau:)
nak tau pe hadiah yang kisz nak bagi?????
kisz nak bagi 2 kiszydolls mr bebey kepade 2 peserta yang bertuah..
details KISZYDOLLS GIVEAWAYS :
1........tarikh start penyertaan : 8 Mac 2011
2........tarikh tutup penyertaan : 20 May 2011
3.........pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah :)


kawan2 nak sertai KISZYDOLLS GIVEAWAYS NI?????

countdown : 2 hari ke China translate from 2 days to China..

entri ini sedikit emo!!
ade tinggal lagi 2 hari before berangkat nak ke China.
banyak lagi benda tak satel ...tukar duit pon belum.

list to do:
1) packing barang sendiri
2) packing barang aliya.
3) tukar duit
4) ubat ubatan

hasben sibuk nak survey2 money changer lagi , tinggal lagi 2 hari baru sibuk nak survey2, org kalau nak survey 3 minggu lepas dah survey ..

SIBUK betul mamat tu, pastu nak marah2 + masam2 muka. ..jenuhla asik nak kena pujuk dia aje adoihhhhh!!

Thursday, April 21, 2011

Baby development , month 6th .

By the end of month six a baby typically:
  • Keeps head level when pulled to sitting position
  • Makes some vowel-consonant sounds
  • Sits by self with minimal support
  • Opens mouth for spoon
  • Reaches for and grabs objects
  • Rolls over and back
  • Drinks from a cup with help
  • Can hold bottle
  • Copies some facial expressions
  • Makes two-syllable sounds

Wednesday, April 20, 2011

Celcom centre yg awesome

pengalaman I pg ke Celcom Centre di Taman Molek ,JB.

I sangat jakun becoz ambik no pon kena pakai mesin yg sangat interactive. siap tanya guard " pak cik, nak amik no kat mana???"
actually ade penyambut tetamu tapi mase I sampai dia dok tujjuk kaunter kat org lain so I tak perasan dia ade.
main tekan je ape urusan korang nak buat hehe sgt canggih .
kaunter ade 8 kaunter, kesemua kaunter ade officer I sgt suke . sb biasanya kalau pg mana2 utk urusan penting, kaunter aje banyak tapi yg buka 1,2 je. but not in Celcom centre ini. heheh.tak sempat duduk lagi no dah naik ,,sangat pantas.


ini Blue Cube utk tanya lebih lanjut pasal product2 Celcom .
dan I seperti biasa kalau ade form customer feedback mesti nak isi nye heheh...lebih2 lagi kalau yg electronic dan canggih cengginih.

Tuesday, April 19, 2011

Aliya Zaireen : swimming lesson

sunday April 17th , 2011. after balik dari pantai Tg Balau (tempat kebanggaan suami) , singgah Jusco Tebrau beli swimming suit utk Aliya. then after asar bawak si kecik mandi dalam kolam kat apartment where we staying at.

mula2 masuk kolam dia agak panik sebab sejuk sikit tapi when better bila bawak kat tempat panas sket . Aliya jadi teruja and happy after 2 minutes dalam kolam .
 
anak anak mmg cepat belajar , after sekali telan air dia dah tau x boleh tunduk, kena dongak..terus dia dongakkan kepala dia hehehe sgt BIJAK . soo CLEVER.!!

wajah wajah kesayangan ku
BEfore
after: sudah kesejukan


Thursday, April 7, 2011

keputusan yg bahagia Siti Hafizah

Siti Hafizah adelah adik I .
hari ini dia genbira kerana check system, dia dah dapat kursus jururawat yg dia tunggu - tunggu.
surat tawaran OTW.

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG