Sunday, January 13, 2013

Pemasangan Autogate Model OAE 333

Semenjak beranak 2 dan tinggal dirumah landed ini, kami rasakan pemasangan pagar automatik atau autogate adelah sgt penting ini kerana amat renyah Sekali nak buka tutup gate secara manual, keselamatan anak2 yg dah berada dalam kereta juga menjadi faktor utama disamping autogate ini amat berguna dikala hari hujan.

Kami tak servey bersungguh2 pon cuma dapatkan beberapa info dr internet disamping bertanyakan dr rakan2 jiran sahaja. Contractor @ vendor yg kami engage ini kami amik contact numbernya dr banner kat kawasan perumahan kami saja. Pagi kol, ptg dia dtg bagi penerangan produk dan pakej, sebelum magrib tu kami confirm thru phone dan esoknya dtg pasang.

Ade 4 pakej yg mereka tawarkan ikut produk:

1) paling murah RM800, jenama ProxC tp yg ini dia kurang recommend sb biasanya akan ade masalah selepas 1 tahun.

2) Jenama Virgo RM1,300,  yg ini boleh tahan cuma body motor dan armnya adelah dr iron biasa powder coated. Tidak setahan stainless steel product.

3) Jenama E8, RM1400 yg ini bugus juga tapi motornya sedikit bising.

4) ini katanya yg paling bagus amat direcommendkan jenama OAE. RM1400 motor and arm stainless steel, motor juga senyap.

Kesemua brand yg dioffer adelah pakej standard mengandungi 2 set actuaror arm, 2set wall mounting bracket, 2 set gate bracket,  3 set remote control, 1 set control panel, 1 set transformer, 1 set control box, 2 set release key, 1 unit push button dan 1 set back up battery 12v 7ah. Setahun warranty.

Kami memilih pakej OAE dan dapatla discount rm50 jadi semuanya rm1350. Rasanya ok sb menurut info dr rakan2 kalau yg bagus harganya dr rm 1300 ke rm1800. Kami bernasib baik kerana pihak pemaju perumahan sudah menyediakan wiring system utk autogate ini hadi tidak perlu tambah kos utk wiring lg. Jika tidakesti kena tambah upto rm600 lg utk kos wiring, hacking dan sebagainya.

Confirm hari sabtu,  hari ahad mereka dh dtg pasang tepat pukul 11 seperti yg dijanjikan.tempoh pemasangan adelah 2 jam. Pukul 1 semua dh siap jadi kami testla bukak tutup semua. Minta tips care juga dr vendor tersebut dan menurutnya carenya tak susah cuma jgn pijak atas motor dan armnya serta servis motor setiap 2 tahun sekali kosnya rm150 sekali servis.

Kepada yg tgh riki2 autogate ini bolehla baca di entry ini sebagai rujukan.

Published with Blogger-droid v2.0.8

22 comments:

  1. salam, nak tanyelah...lokasi kontraktor ni kat mane ye? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedainya kat Klang.

      full adress:
      Perfect Alarm,
      no 36-02-01,
      lorong batu nilam 1B,
      bandar bukit tinggi
      41200 klang.
      PIC: Muksin 0196456506 & 0126294464

      Delete
  2. betul tu pemasangan autugate amat penting di area perumahan bandar, my sister dulu pun kena rompak, reverse kereta nak kluar ambil anak kat sekolah, lepas tu keluar dr kereta utk tutup pagar, ntah dari mana, muncul perompak dr dalam longkang, terus masuk dalam kereta dan terus blah.bayangkan, kereta dalam keadaan engine start,hand bag n hand set ada dalam kereta.senangnya nak ropak kan, just masuk gear, terus jalan.lepas dari tu my sister terus pasang autogate seperti cik Nora ni, OAE brand. Harga RM1300 jugak tapi termasuk wiring.bila dah berlaku begitu,saya pun pasang jugak. puas hati dgn harga dia,coz takde hidden charge.pernah jugak tanya jiran, mostly harga >RM1500.00, boleh call orang ni, nama tak ingat tapi dari company Autogate Expert. 012-9201212.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Saya ucap terima kasih pada penulis blog ini. Saya call adik dari Autogate Expert ni. Nama beliau Fairuz. Memang bagus dan jujur orangnya. Kerja bagus, cermat, bersih dan profesional. Harga amat berpatutan dan tidak mengikut size rumah. Mereka juga membuat kerja-kerja pemasangan wire elektirk(hingga 3 phase) dan aircon juga. I fully recommend this very honest guy. Autogate Expert 012-9201212.

      Delete
    2. Very2 thanks to owner this blog Puan Nor. Baru-baru ni hujan lebat beserta kilat, habis.... problem auto gate saya. call contractor yg mula-mula pasang dulu, busy. next week baru boleh datang. try call beberapa contractor dlm blog ni, utk datang repair, mostly contractor kata, kena tukar papan litar auto gate anggaran dalam RM450 - RM600. Saya minta untuk datang check dulu, ye lah mana tau benda lain yang problem, kalau datang check kena charge RM120 - RM180. wow mudahnya mereka buat duit. try call Fairuz dari company Auto gate expert,dia kata tak semestinya papan litar rosak, kena datang check dulu. terus saya tanya kena bayar ker? tiada bayaran, kalau repair or tukar barang baru charge. so petang ni call, pagi esok dia dah datang. selepas troubleshoot, frequency receiver untuk remote sahaja yang rosak and price dia amat berpatutan RM130.00 only + 1 years warranty. kebetulan lampu meja makan terbakar, minta tolong dia tukarkan. Tiada bayaran. kerja dia cermat and bersih. Thanks to Puan Nor and Fairuz dari Auto gate expert.

      Delete
    3. Selamat petang, kontraktor mana yang first memasang autogate rumah anda? Perfect alarm ke?

      Delete
    4. saya ada nak pasang auto gate dikawasan bdr tun husin on,wayaring belum ada,jenama oae,berapa semua,saya kontraktor .minta jawapan segera

      Delete
  3. Kami memasang autogate berjename D'nor siap pasang RM1,180/= dan DC Moto 925 Hybrid RM1400/= siap pasang tidak payah welding. Kalau berminat telephone kami kat 0122019294. Kami hanya pasang autogate yang mempunyai kilang sendiri dan berjenama kenal saja. Kalau nak lihat project kami pergi ke facebook dblcss.klg. Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. En alex,kami memang sedang mencari autogate yang mampu milik.budget dlm rm1200 sekali dengan wiring ada ke?tq.urgent. . .

      Delete
  4. saya ada menyediakan khidmat pemasangan autogate heavy duty lengkap bersama panic alarm siren..jaminan motor sehingga 2 tahun.pakej termurah pon ada..kunjungi blog saya http:// cctv-autogate-alarm.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Salam.. Saya menyedakan perkhidmatan memasang dan servis system autogate. Jenama yg saya bekalkan ialah DCMOTO (paling byk request dr customer), OAE, D'Nor dan MAG. Harga boleh dirunding. Maklumat lanjut boleh layari www.aqiff.com sebarang pertanyaan boleh call/sms/wassap 0193560614.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada nak pasang auto gate dikawasan bdr tun husin on,wayaring belum ada,jenama oae,berapa semua,saya kontraktor .minta jawapan segera

      Delete
  6. assalam puan fizah dan pembaca semua..diharapkan semua pembaca pon sihat sejah tera hendaknya..just nak promote service pemasangan autogate dari saya.kepada pembaca yang masih mencari penyedia pemasangan autogate ni boleh la singgah ke blog saya ye .www.autogated.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Pembaca boleh call saya untuk sebarang pertanyaan autogate. Kami ada 20 tahun pengalaman untuk pemasangan autogate. Ms Lee 0123051048(TTY Alarm and Automation Sdn Bhd)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada nak pasang auto gate dikawasan bdr tun husin on,wayaring belum ada,jenama oae,berapa semua,saya kontraktor .minta jawapan segera

      Delete
  8. Pembaca boleh call saya untuk sebarang pertanyaan autogate. Kami ada 20 tahun pengalaman untuk pemasangan autogate. Ms Lee 0123051048(TTY Alarm and Automation Sdn Bhd)

    ReplyDelete
  9. Hi kepada pembaca semua, company kami juga ada menyediakan pemasangan autogate di kawasan puchong, Pj, Shah Alam, Ampang dll. Autogate kami adalah antara Rm 1150-RM 1400. Pembaca boleh call saya Ms Lee tel : 0123051048 untuk sebarang pertanyaan. TTY Alarm and Automation Sdn Bhd

    ReplyDelete
  10. Hi kepada pembaca semua, company kami juga ada menyediakan pemasangan autogate di kawasan puchong, Pj, Shah Alam, Ampang dll. Autogate kami adalah antara Rm 1150-RM 1400. Pembaca boleh call saya Ms Lee tel : 0123051048 untuk sebarang pertanyaan. TTY Alarm and Automation Sdn Bhd

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum.Boleh lawat page kami: https://www.facebook.com/EncikAutogate
    Inshaallah..Kami boleh membantu

    ReplyDelete
  12. Model oae 333a ni bole smbung pillar light lampu dan speaker utk alarm kan.

    ReplyDelete
  13. as-salam... nak tanya, since pasang brand OAE nih 2013 so far ada problem tak? sebab saya pun tgh dok usha brand ni.... mohon pencerahan

    ReplyDelete

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG