Friday, April 26, 2013

Falling in LOVE With Dr.

i know it is a big SIN to in LOVE with another guy in my position as a wife and a mother of 2. But i do not feel bad at all since the day i set eye on him about 2 months ago on my way to the office .Yes, Blame me world!! i don't feel bad and sinful at all because the Dr i mentioned about is Dr Martens's Mary Jane Shoe haha...**bang my head to the wall*.

How we met? 
i was on my way to the office, while walking from LRT Ampang Park to Citibank Tower, bumped into a Petite-Skinny Lady who is about 25 years old but looks like she is in her 17 (envy her),  wearing "him" and both of our eyes were electrifying in intimacy staring at each other. i even said to the lady owner, " Nice Shoes!". 

Why i love him?
1) Simple design and the legacy of the quality and the long lasting materials.
2) I am a "mak cik" kind of outfit regime, thus i plan to try out something unusual than what i used to wear recently in my life. i said recently since that kind of shoes was kindda me when i was in my teens..but off course not the brand la.
3) I am having denial in aging process crisis **serious face**  

so now looking forward for the pair of masterpiece to be mine. SOON i wish. 

Add caption

 

Thursday, April 18, 2013

Monday, April 15, 2013

EVERSOFT Double Moisturaising Facial Cleanser

Salah satu dr 3 langkah penjagaan kulit wajah adelah melembap, atau moisturaising. Du sini jelas bahawa proses melembap adelah penting. Pengalaman i adelah amat ketara kepentingan melembap ini. Begini ceritanya.

Lebih kurang sebulan yg lalu, i perasan kulit muka i mengalami masalah kulit kering yg agak serius. Dimana i perasan apabila setiap kali lepas solat di ofis, nak apply compact powder pada muka...mula kelihatan kekeringan pada kulit wajah.

Menyedari hakikat itu, i mula riki2 remidi atau cara penyembuhannya. Cara pertama adelah dgn meneliti jenis pencuci muka yg i guna. Sebelum ini mmg dh guna Eversoft tp jenis yg Whitening. Skarang guna jenis double moisturaizing. Best dah berkesan pada kulit i.  sekarang,  sudah hampir sebulan pakai tiada lg masalah kulit kering.

Harganya murah saja rm14 utk 170g pack. Mudah didapati di pasaran. Bolehlah cuba pada yg bermasalah serupa. Insyaallah berkesan.

Wednesday, April 10, 2013

Mawar Merah dan Putih. Centerpiece.

home decor project adelah sgt perlahan, ekoran dari kekangan masa dan budget. lagi pun , basic amenities dirumah kami adelah sudah lengkap jadi utk additional nk kasi cantik tu dilambat2kan pon ok jer.

pada i setiap kediaman mesti ade dekorasi gubahan bunga, ade yg suka bunga segar ade juga yg suka bunga mati. well, for long run, i pilih bunga mati utk ketahanan dan low maintenance.

gubahan ini adelah 3 jambak bunga ros maroon  dan juga 3 jambak bunga ros putih keduanya dr fabrik baldu @ velvet. belian dari ZC Nilai 3.
bunga ros maroon 3 X RM12.00 = RM36
bunga ros putih 3 X RM9.90. = RM 29.70
batu hitam kecil 2 X RM 6.00 = RM 12
Pasu free hadiah kahwin , 3 tahun 7 bulan yg lalu.
modal keseluruhan adelah RM 78.

our simple centerpiece.

Tuesday, April 9, 2013

AUDACE Hair Fall Solution

i mengalami masalah rambut gugur yg sangat ketara, lebih2 lagi apabila sesauh melahirkan si kecil. semasa selepas melahirkan aliya dulu, gugur yg teruk. sekarang adam 5 bulan juga mengalami keguguran rambut yg tidak kurang hebatnya juga. 

solution utk memakai syampoo dan conditioner yg berasaskan hair fall control adelah tidak berkesan utk i. kali ni i cuba utk mencari solution yg selain dr syampu iaitu hair tonic. i beli Audance ni dr guardian berharga rm 49.90 utk botol 200ml. pakejnya didaatangkan dgn free syampoo. 

i masih lg dlm rangka mencuba produk ini, insyaallah dalam 2 minggu lagi i akan review mengenai produk ini. adekah berkesan atau sebaliknya. tunggu!!


Sunday, April 7, 2013

Review BOBA Baby Carrier

pasal BOBA pernah diceritakan dlm entry lalu (disini) , sejak dari itu mmg kami tak bawak lagi stroller setiap kali keluar dan Adam mmg tak pandai pakai stroller. asik nangis aje bila duduk dln stroller. tapi bila duduk dlm BOBA, sgt tenang siap boleh tidur lena lg.

pakai baby carrier adelah sgt senang specially bila masa keluar beli groceries sb baby adelah dibadan kita jadi tangan adelah free utk tolak troli barang, dgn BOBA baby sgt selesa ok. setiap kali ade dln BOBA , adam tendency utk tido lama. mungkin sb keadaannya yg melekat dgn badan ibu yg buatkan dia suka dan rasa selamat. 

Adam tido dlm BOBA

bapaknya plak mcm tido.

Monday, April 1, 2013

Saturday Night Fever Downhill 2013.

sabtu lepas hubs join race dimalam hari, diberi nama Saturday night Fever Downhill 2013. dh agak lama dia tak race. i pon dh lupa bila last. alhamdulillah kali ni dapat no 3 kategori master. hadiah medal n Rm200.. not much, bak kata i tak kaya kalau main downhill ni. tp the satisfaction and friendship is priceless. i pon tak tau nak ulas ape lg so let's pictures do the talking.


the night before the race day. acara training, test trek and  also the gears.

gimik masa qualification during the day. teamnya pakai maskot. hubs jadi Giant DORAEMON

dapat sponsor team baru. MaDe - Mann Development, team originated from Singapore.

3rd place. master category.

NUFFNANG

Halaqah Tanda2 Kiamat

Kepada teman-teman yang ingin menonton siri Halaqah TV9 2016 "Kiamat Pasti Datang" sebanyak 30 episod, berikut senarai Link untuk ...