Tuesday, July 23, 2013

Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah

Pergi ke Sarawak rasanya tak lengkap kalau tak membeli kek lapis yg begitu sinonim sebagai hidangan famous di Bumi Kenyalang ini. Ke Sarawak tempoh hari, tak lepaskan peluang membeli sedikit ole2 buat keluarga di Semenanjung maka berkunjungla kami ke Kedai Kek Lapis Dayang Salhah di Kuching
.
Lokasi kedainya adelah menyeberangi Sungai Rajang Sarawak jika anda berada di pusat bandarnya. Ade 2 alternative utk kesana iaitu samada naik boat ke seberang sana tambangnya rm1 sehala atau mengunakan jalan darat tetapi sedikit jauh dr pusat bandar.

Terdapat pelbagai pilihan rasa utk kek lapis yg dijual. Owner menyediakan small pieces utk anda rasa sebelum membeli. Rata2 harganya adelah rm10 sebuku. Pada i okla utk ole2..beli pon haritu xdela byk sgt sb kek ini jenis dense cake jadi agak muak utk makan banyak makan sikit2 sudah jd xperlu beli byk sgt.
Ramai juga pengunjung dikedai ini jadi kalau ke Sarawak bolehla ke kedai ini utk pilihan kek lapis yg best2.

Wednesday, July 17, 2013

Langsir Rumah dr Nilai 3

Kali ini nak share pasal langsir rumah. Maklumla nak2 raya ni tetiba plak mata ni rasa sakit je tgk langsir lama, jiwa tak tenang plak selagi tak tukar baru...eceh nafsu nya....padahal masa menyewa dulu 3 tahun pakai langsir sama yg tuan rumah sediakan tadak hal plak.

Utk kali ini i tukar langsir utk sliding door living room dan tingkap bilik. Kalau langsir asal dulu i mengunnakan material yg agak tebal dan mahal harganya tp kali ini i pilih yg biasa2 saja sesuai dgn budget.

Utk sliding door(picture 1): i pilih corak daun2 dgn kain berkedut 2 tona warna iaitu 2 panel tepi warna coklat tua manakala 3 panel ditengah corak dan jenis kain sama cuma warna cream cerah sb pada i nk nampak kelainan berbanding design langsir lama..masih menggunakan eyelet design.

Manakala utk day curtain pula guna shear light brown compliment dgn warna night curtain..design biasa saja. Harga langsir adelah rm18 semeter utk both day n night curtain. Harga semua termasuk upah adelah rm500..terlebih rm100 dr budget asal. Satisfaction is priceless..hehe

Utk tingkap bilik (picture 2) : i pilih yg budget kain biasa warna biru muda corak daun firus. Design biasa saja ..utk bilik i tak tukar day curtain masih menggunakan yg lama. Harga kain rm7 semeter dan cost semua adelah rm250. Ade 7 panel tinggi 9kaki. Utk ni agak tak cantik bukan dr segi corak tp kain ringan jadi dia tak jatuh elok kebawah berbeza dr langsir asal. Tp still rasa ok.

Wednesday, July 10, 2013

Tempat Letak Kunci

Usai berkongsi mengenai idea tempat letak kunci..mungkin secara typicalnya ramai yg berkongsi dgn meletakkan kunci mereka dlm sarang dan gantung di diding rumah tapi i amat tak berkenan dgn idea itu sb melibatkan drill dinding dan idea itu amt typical..tak rare hehe.

Utk tidak mensia2kan barangan free dr Le Meridian, i gunakan kotak gula2 mereka ini menjadi tempat simpan kunci dan juga jam tangan. Sgt organized dan tak perlu twbuk dinding. Sgt kemas dan elegant. Itu saja utk kali ini...Selamat Berpuasa.

Monday, July 1, 2013

contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com



contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com
12.6.2013 hingga 7.7.2013.


*banner contest*

Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.

1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.

2. Semua lapisan umur boleh join.

3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.


Peraturan contest untuk yang nak join guna facebook :-


1. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 

2.Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..

3.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"


4. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).


5. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.


6. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com


7. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.

Jika anda nak join contest melalui entry blog :-

1.. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


2. Anda harus masukkan gambar banner contest.

3. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.


4. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"


5. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.


6. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~


4. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.


5. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.


6. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.


7. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.


8. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).

9. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.

10. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.


11. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.


TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013.


Sebarkan!!! :)

***************************************************************************************************

" mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"
SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Hadiah Pilihan:
4.toys storage(pooh)

**************************************************************************************************************


NAMA IBU : NOR ARINEE MAT SAAUD (PESERTA) 
NAMA ANAK : ALIYA ZAIREEN AHMAD ZAIRI.


NUFFNANG

Halaqah Tanda2 Kiamat

Kepada teman-teman yang ingin menonton siri Halaqah TV9 2016 "Kiamat Pasti Datang" sebanyak 30 episod, berikut senarai Link untuk ...