Wednesday, April 30, 2014

Initial Contract

On behalf of the company, i was assigned to do the initial on every pages for the contract documents.

Previously, the content was limited to the contract form and exibits only but this time around things were arranged differently.

For every tender buletine and the Technical Clarifications done before and post award were binded together in one document.

Sengal longan eden buek ni oiiih. #250milionproject.

Friday, April 25, 2014

Ramekin Murah

Ramekin ini adelah mangkuk yg biasanya digunakan utk buat desert seperti Choc Lava Cake, Cream Brulle dan sebagainya.

Sudah agak lama idaman hati nak beli mangkuk ini tpi biasanya agak mahal. Xkan nak beli dua ketul je kan..

So riki2 kat facebook satuhari terjumoa dgn kedai Hamliana Kitchenware..riki2 ade plak mangkuk ni rm4.90 satu. I beli 12 ketul (sedozen) rm73.80 sekali dgn delivery charge.

Walaupon syarat pembelian adelah penjual tidak bertanggungjawab jika pecah masa delivery, tp dgn packaging yg mantap insyaallah xperlu risau pecah..balut surat khabar dgn bubble wrap lg.

Tambah lagi koleksi barang2 dapur. Bila nak test guna??insyaallah weekend depan, bila ade air.

Tuesday, April 22, 2014

Bantal Cantik dr Erinrizz

Ini kali kedua i tempah bantal hiasan dari Erinrizz. Erinrizz ni merupakan salah satu blogshop craft yg i follow juga updates nya.

I amat puas hati dgn packagingnya dan juga hasil craftnya. Packagingnya dhla dgn wrap plastic, wrap lg dgn kertas craft siap adr label care instruction lg. Sgt comel.

Kepada yg minat benda2 kawaii cmni bolehla beli dr dia.

Saturday, April 19, 2014

Teruknya Kualiti Air Catuan

Kepada yg tinggal di Kuala Lumpur dan Selangor, catuan air ini dh lama berlaku dan mungkin akan berakhir minggu depan..insyaallah.

I faham constrain bekalan air maka terjadinya aktiviti catuan ini. Dan setakat ini kami berjaya live with it walaupon amat sukat utk aktiviti cleaning dan memasak terutama hari hujung minggu.

Tetapi yg menyedihkan adelah kualiti air semasa catuan ini...kuning,kotor dan berkarat. Ianya amat tak sihat utk diminum.

Semoga pihak berwajib dapat membekalkan air yg lebih berkualiti di masa akan datang. Insyaallah....semoga rahmat hujan dikurniakan oleh yg Maha Esa.

Thursday, April 17, 2014

Panasonic Nanoe Air Purifier

Bersempena dgn terlalu banyak haze lately, kebetulan pulak points Maybankcard ade banyak juga jadi i redeem point kat Seng Heng /Seng Q.

Harganya rm449 kalau beli cash. Since i member jadi dpt extension 1 year warranty.

Utk model ini boleh cover 20m2 room. Kebersihan udara adelah guna indicator warna. Merah utk udara teruk dan biru utk udara bersih.

Ade 2 filter dlmnya. Termasuk 1 filter HEPA utk dust dan hama.so far guna alhamdulillah best.

Tuesday, April 15, 2014

Borong Aqeela Muslimah

Since ade sale lately so i borongla pakaian dr sana. 7 helai semuanya. Free delivery

Sunday, April 13, 2014

Baby Jogger City Select

Ekoran dr carian stroller utk bawak jogging tempohari, kami ke Mamakiddies di USJ Taipan utk mengetes drivekan double2 stroller yg ade disana.

Mmg mcm2 jenis stroller ade. Yg kami plan nk amik tu pon mmg ade ..brand Baby Trend. Tayar besar mcm basikal sgt best utk berlari tp kurang praktikal utk guna hari2.

Bincang punya bincang, test punya test akhirnya sepakat beli Baby Jogger City Select. Mmg best giler stroller ni.

Harganya sekali dgn seat depan rm2600.

Saturday, April 12, 2014

Tefal Jamie Oliver dan Pyrex Christmas Sale

Last December i ade order set Tefal Jamie Oliver dan juga set mangkuk Pyrex. Order dr Kedai Tefal Malaysia.

Harini dh sampai ke rumah. Sungguh teruja dan sgt2 happy rasanya.

Packagingnya i puashati. I pernah beli dr kedai lain. Packaging mmg hancur...kotak dh hancur lunyai balut pon tidak. Tp mereka ni tidak mcm tu...balutan kemas siap dgn invoice lagi. Profesional nampak tu.

Tambah koleksi periuk2... yg ini Jamie Oliver k. Xde kat Malaysia ni.

Tuesday, April 8, 2014

Shaklee Vita E Complex Mengakibatkan Cirit Birit

iye mmg banyak khasiatnya tapi mungkin tidak serasi dgn anakku.

Adam masih breastfeeding, dan dia adelah alah dgn Shaklee Vita E Complex ini. walaupon hanya sebiji i makan , dia akan cirit birit selama beberapa hari.

ini bukan tuduhan, i dah experiment 2 kali dan kedua2 kalinya dia cirit birit sampai merah bontot.
Pity my boy.

Roti Telur

Nk cari idea utk quick dinner mmg agak mencabar. Boring jugak asik buat burger dan sosej sj. Jadi harini buat sesuatu yg berbeza.

Senang saja resepinya.
Bahan:
1) 3 keping roti
2) planta spread
3) 3 biji telor
4) 2 biji tomato kecil
5) 3 keping chicken slize
6) garam
7) mozarella cheese secukupnya

Cara2:
Sapu roti dgn planta, susunkan atas pan.
Susunkan tomato dan chicken slize.
Pukul telur dan perasakan garam, taburkan atas roti tadi.
Taburkan mozarella cheese yg diparut.
Bakarkan hingga cheese cair.
Sedia dihidangkan.

Mudahkan? Bolehla mkn dgn sos.
Selamat mencuba

Monday, April 7, 2014

Double Stroller for Jogger

terinspire dgn salah seorang rakan dari FB nya , iaitu banyak dia join activity Marathon dan juga larian. Jeles plak tgk sgt kurus dah sekarang Mrs Z. 

agak terkobar2 jugakla bila tgk tu jadi tetiba plak nak beli plak gadjet utk bantu this mother's of 2 hehehe,, nak pulak double stroller ni. 

Z pakai yg McLaren side by side, tp bila survey2 kat online dan baca panduan utk Jogger biasanya akan amik yg tayar besar dan preferbly 3 tayar ,,utk senang nak menouver.  and the list as picture below:





Sunday, April 6, 2014

Al Quran Al Karim Amazing dr Karya Bestari

Recently i ade beli Al Quran baru yg juga merupakan tafsir per kata. Banyak jenis tafsir Al Quran di pasaran yg lebih dominasi adelah Al Hidayah House of Quran. I juga ade tafsir dr keluaranya tp yg kecil sekarang ni mata kurang nampak yg kecik2 jadi buat keputusan beli yg lebih besar.

Bezanya quran ini selain dr tulisannya yg besar, tafsir per kata dan panduan tajwid, ianya memberi panduan yg jelas tentang "cerita-cerita" dalam quran.

Ade 7 category "cerita" iaitu Ibadat,Muamalat, Kisah Nabi, akidah, sirah nabi,asma ul husna dan terapi quran. Ianya lengkap dgn list cerita dan rujukan mukasurat utk senang rujuk.

Setakat ni mmg sgt bermotivasi utk baca. Alhamdulillah...semoga lebih consistent dihari muka.

Friday, April 4, 2014

Farewell Treats

Lately few close friends move to new projects or move out from company. Some go for better opportunities and better future. Some due to family matters. Both reasons shall be the best for them, i believe.

So as a token of memory, we did spend time together on lunch treat as appreciation to the people who leaving.

Frienship remains ....

Thursday, April 3, 2014

Persediaan Untuk Catuan Air

Mula besok, kawasan kediaman kami akn mula masuk dalam jadual kawasan catuan air. Syukurnya 2 hari start besok time ade air..tapi ahad pagi 9am mulala hari tiada air.

Jika hanya mengharapkan tangki air yg ade ini adelah tak cukup i assume. Jadi melilaulah mencari tong2 air dr kedai2 berdekatan.

Malang bagi kami semua tong yg besar2 sudah habis tiada lg yg tinggal. Maka jadila beli tong biru ini. Hanya sempat sambar 2 unit. Besok misi cari tong lg.

Semoga kami tabah hadapi dugaan ini. 

NUFFNANG

Halaqah Tanda2 Kiamat

Kepada teman-teman yang ingin menonton siri Halaqah TV9 2016 "Kiamat Pasti Datang" sebanyak 30 episod, berikut senarai Link untuk ...