Thursday, July 31, 2014

Graco Stylus LX Travel System for Sale

I nak jual this Graco Stylus LX Travel System ni. Gambar elephant.

The pakej adelah stroller dan juga baby car seat.

Condition 9/10. Beli dan guna sehari masa trip ke US.

Siapa berminat boleh sms/wassap 0132285704.

Harga complete set rm1500 +postage.
Harga stroller only rm 1200 +postage
Harga car seat only rm500+postage.
Free delivery area Bangi, Nilai dan Putrajaya.




Sunday, July 13, 2014

Kasut Crocs Baru

Hadiah dr suami sb kasut lama (juga hadiah dr Suami) telah lunyai dan koyak.

Harga rm329..beli over rm300 in single receipt dpt diskaun 15%.

Terima kasih sayang. 

Friday, July 11, 2014

Borong Tudung DeSalma Exclusive dr Koleksi Mawar

Mmg pesen i jenis suka beli borong.bukan ape sb boleh beli dgn harga yg murah. Cuma kepada yg jenis suka mcm2 patern ni mmg tak bolehla buat mcm i ni.

Ni bukan kali pertama i borong dr Koleksi Mawar ni. Kiranya i ni return customerla ni.

Biasanya i beli saiz M tapi kali ni beli yg saiz L.alhamdulillah labuhnya mmg cukup labuh. Menutupi ape yg patut ditutup.

Utk range "Faizah" ini, meatetialnya adelah gabungan lycra, chiffon, denim manakala awningnya pula dr jenis coudroy(eja salah).

Thursday, July 10, 2014

Mee Kuah

Rasa boring pulak asik mkn nasi utk berbuka maka buatla masakan simple ini.

Bahan2:
Mee kuning
Daging Lembu
3 ulas bawang putih
Sayur sawi
Fish cake
Fish Ball Goreng
Fisah Ball Putih

Telur 2 biji

Hirisan Carrot
2 senduk sos cili
2 sudu kicap
Sedikit Garam

Cara2:
1) Rebus daging sehingga empuk
2) masukkan fish cake dan fish ball dan telur
3) masukkan garam, sos cili dan kicap
4) masukkan mee kuning beserta sayuran
5) kacau sebati sehingga masak
6) sedia utk makan

Selamat mencuba masakan yg senang ini.

Tuesday, July 8, 2014

Qaseh Gold Makanan Sunnah

lately ,  Adam selalu jugak demam dan selsema. mmg ade amik supplement utk Adam ie Vitamin yg biasa2 jual kt kedai tu.

agak risau juga terutama lately banyak kes denggi.

utk itu, i prefer utk mencuba makanan sunnah. Qaseh Gold. i pon dah replace makanan sunnah ini dari pada makan Shaklee (mintak maaf yea rakan2 Shaklee) 

beli 2:
1) Qaseh Gold Junior
2) Qaseh Gold Adinda

utk anak dan juga utk diri sendiri.
details pasal produk ni adelah di QASEH GOLD

kawan i ade jual namanya Zurina Facebook: Zurina Azmi. insyaallah servisnya laju.
i, insyaallah akan jadi ahli rakan niaga juga suatu hari nti.



Friday, July 4, 2014

The Art of Sambal Belacan

Sambal belacan...makanan yg ringkas tp bisa membuatkan tambah nasi 2,3 kali.

Bahan2:
1) cili api
2) belacan
3) bawang merah
4) tomato
5) garam
6) mangga

Cara2:
Tumbukkan semua bahan diatas kecuali mangga dalam lesung batu.

Tahap kelumatan bergantung kepada selera anda.

Gaulkan bersama mangga yg diracik2.
Sedia utk dihidangkan.

Selamat mencuba .

Thursday, July 3, 2014

Daging Dendeng Simple

Resepi daging dendeng simple.

Bahan:
1) 1/2 kg daging -direbus
2) 5 ulas bawang putih- dimayang
3) 1 biji bawang merah sederhana besar-dimayang
4) bunga lawang
5) kulit kayu manis
6) air asam jawa
7) cili boh atau cili giling
8) kicap
9) halia-dimayang
10) garam

Cara:
1) ketuk daging yg sudah masak dan gorengkan sekejap.
2) goreng bawang dan halia yg dimayang bersama kulit kayu manis dan bunga lawang. Ketepikan apabila sudah garing.
3) tumiskan cili boh,  air asam jawa dgn kicap.
4) campurkan daging dan bawang goreng tadi.
5) perasakan dgn garam,  gaulkan rata dh siap utk dihidangkan

Selamat mencuba.

Tuesday, July 1, 2014

Cabinet TV Jawhari Jati

oooooppp ooopppp belum beli lg ni tgh nak riki2..
maklumla musim2 nak raya ni mula la rasa rumah nampak luas je utk tambah perabut baru hehehe.

semanjak dua ni , terfikir2 nak tambah TV kat living hall kat bawah ni.
tp masih riki2 sb nak timbangkan antara perlu atau tidak.

kalau ade TV baru mesti nak tambah ASTRo ke ape tambah bill pulak gamaknyakan.

walaupon masih dlm tahap planning, dah ade dah shortlisted cabinet TV.

pilihan pertama simple dan menarik RM899

ini menarik bergaya oriental tp tak sesuai utk jadi cabinet TV ,,saja letak sb suka. harga tak tau

yg ini 2nd option , simple tp agak panjang RM1400 
kalau ikut kan mesti la nak yg no 1 tu kan. menarik dan simple. meet the purpose. senang nak disesuaikan dgn set kerusi yg dah sedia ade. 

beli ke tidak? 60% kata tidak. 

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG