Monday, April 27, 2015

Big Red Strawberry Farm

tempat utama lawatan ke Cameroon Highland tempohari. tempat ini merupakan antara tarikan besar kat Cameroon terutama yg nak petik strawberry.

1/2kg strawberry petik sendiri adelah rm25 utk 2 org share satu bakul. sb datang ramai2 dan semua decide tak nak petik strawberry sb mahal jadi kami lepak2 saja sambil mkn waffle dan juga ice cream goreng.

harga makan dan minum agak mahal dan rasanya pon so-so sajalah. Big Strawberry Farm ni masuk percuma saja. buka dari pukul 8am lg kalau tak silap.

selamat singgah jika ke CH.

Friday, April 24, 2015

Tanda Arah Kiblat

nampak mcm bende remehkan tapi pada i very important specially kalau rumah kita kiblatnya ade gradient bukan lurus tegak ikut sudut rumah.

kalau rumah kami ni, kiblat lebih kurang di jam pukul 11. so kadang2 memang terjadi jugaklah terlebih gradient jadi kami letakkan tanda kiblat kat setiap bilik supaya senang nak buat panduan.

harga sticker ni murah aje dalam rm3.50 satu.

Wednesday, April 22, 2015

Sofa ROZEL

angan moga jadi reality .

nak yg 2 seater je sebagai tempat lepak2 , sengeng2 dalam bilik (macam tak leh sengeng2 atas katil terus je kan???)

hehee amin,amin,amin ya rabb!!

Tuesday, April 21, 2015

Bharat Tea Plantation

sambung lg cerita Cameroon Highland yg dah lama tertangguh. masa sampai kat Bharat Tea Plantation ni waktu dh tengahari jadi kami hanya rilek2 kat kedai mereka saja..

ade juga anak2 ikut hubs utk redah kawasan tanamannya teh. anak2 juga ade yg ikut. utk org tua2 pulak semua dh flat. even ayah pun hanya berehat saja kat dalam kereta.

tempat ini masuknya free ...ade jual2 produk teh Bharat. utk nikmati english style breakfast and tea time bolehlah lepak2 kat kedai minumnya itu 

Sunday, April 19, 2015

Operasi Cuci Dinding

onar dari Adam. habis dinding master bedroom kena conteng dgn permanent marker warna MERAH okey...

dh dekat 2 bulan tahan je nengoknya. akhirnya harini sb dapat motivasi dr blog mana ntah yg share pasal items yg guna utk padamkan stains. salah satu wall guna ubat gigi.

ptg sebelum tu mmg kemas almari jumpa pulak ubat gigi yg guna masa pregnantkan aliya tahun 2010 lg so guna nilah alang2 dh nak buang.

denda adam sekali utk cuci sama2 harap trick (yg macam ni  dh guna utk aliya dulu dan menjadi..aliya tak pernah conteng dinding lg dr hari itu) ...utk adam kita tawakal je trick ni jadi ke tak kat dia.

hasilnya boleh tahan tp cat dinding kapur dh jadi terhakis jugakla.

Saturday, April 18, 2015

Storage Mainan Anak2

kali ni i nak share pasal cara penyimpanan@ storage utk barang mainan anak2. i beli storage box yg jenis tutup telinga dan ade handle carieer supaya senang utk angkat samaada utk diorang main atau utk simpan.

box smiley tu yg besar dalam rm19, sedang rm15 dan kecil rm9. senang cara ni main campak je masuk kotak bila dh siap main. masa ambik utk kemas pon xlama sgt.

siap letak label kat kotak supaya senang nak determine ape ade dlm kotak tu.

Circuit Training Apps

satu lg apps menarik yg i nak share adelah Curcuit Training Apps ni.

lebih kurang sama dgn apps yg i share semalam cuma yg ini ade lg banyak variation utk dicuba dan juga siap ade pengiraan utk kalori harian diri based on weight and height.

selamat mencuba. 7 minute saja sehari

Friday, April 17, 2015

Simple Workout Apps

dalam cubaan utk sihat dan kurus...i guna apps ini.
godek punya godek dalam play store mmg banyak apps yg free utk didownload.

tp dlm banyak2 i suka yg ini. senang sb complete with timer dan juga cara2 secara gambarajah bergerak utk kita ikut cara yg betul.

sgt simple hanya 3 types repeat for 3 rounds..based on difficuilty. selamat mencuba.

(harap boleh istiqomah) 💃💃

Thursday, April 16, 2015

Hanger Utk Shawl

sesuai dgn revolusi terbaru sekarang ni bertukar dari tudung awning ke tudung jebis shawl, dgn hanger2 sekali turut mengalami revolusi.

secara historynya i punya cara hang tudung ni dh mcm2 dr dulu...from pegion hole type ke hanger yg sekali dgn sepit tu then sekarang pakai yg jenis hang cmni. (pls refer gamba)

lebuh tersusun dan lebih kemas cmni nampaknya. harga hanger ni murah sajo rm3.90 kat mr DIY.

Wednesday, April 15, 2015

Shopping With Lazada

dh banyak kali jugak i shopping kat lazada ni. so far puas hati. cepat dan variasi barang2nya adelah banyak. especially utk barangan household rumah.

latest i beli chin bar dan juga elc play block ni. service laju siap ade return back form in the event of nak pulang balik barang yg tak puas hati.

Tuesday, April 14, 2015

Bowling Tournament

semalam team i buat bowling tournament peringkat team mate kami aje tp organizer mmg buat betul2 siap ade medal bagai.

ni dh kali kedua dh buat tournament ni tp ni baru 1st time i join. last time tak sempat nak joim sb banyak sgt committment.

walaupon tak perform mana pon tp i sgt happy. betapa dah lama tak join aktiviti mcm ni. kesian kan.

Saturday, April 11, 2015

Penyeri Bed Site Table

sebelum ni bedside table tu i gunakan utk letak bahan bacaan..kononnya sebelum tido mmg amalkan membaca walaupon few pages sahaja. jadi kat bedside table mmg agak berlambak jugak buku2 yg sedang baca , bakal baca dan juga baca separuh2.

sebelum ni agak bosan tgk tiada penyeri kawasan tu selain dari table lamp yg dah diimprovise. jadi sebab tak banyak shopping last month, ade sikitla duit lebih jadi singgah kat kedai fav ZC beli sepasu bunga. kesukaan i mestilah orkid.

mulanya nak ambik yg kuning tp tgk2 mcm mudah kitor pulak rasanga then tukar mintak custom made ambik yg warna purple bintik2. sepasu mcm ni harga dalam rm90. yg mahal tu bunganya sb material yg mcm getah tebal tu rm44 sekuntum.

hasilnya puas hati...nampak serinya. hehe

Nasi Lemak Mak Teh Bangi Lama

hari ni nak share sesuatu yg enak. iaitu nasi lemak Mak Teh Bangi Lama. lokasinya adelah disebelah depan pasar lama. landmarknya adelah Dewan Orang Ramai Pekan Bangi.

gerai ini sekali dgn gerai mamak. kalau mkn kat sana...Mak Teh ni jual nasi lemak je kalau nak minum air dan masakan panas yg lain boleh order dgn kedai mamak.

kedai mamak bukak awal pg lagi tp kalau gerai Mak Teh ni dalam 830 pagi baru mula berniaga.

selamat mencuba.

Friday, April 10, 2015

Bag Makeup Murah

pastinya setiap wanita bawa at least small bag makeup kat dalam handbag masing2 kan. i juga tak terkecuali. iyela lepas solat mesti nak touch up2 sikit kan.

ni i nak share bag make up murah well actualy ni pencil case tp since muat2 saiz berus gigi then i jadikan bag make up.

harga murah sb 70% discount. harga asal rm18.90 so dapatla rm 5.00++ ituhari... sdesign bunga lawa jugaklah kan

Wednesday, April 1, 2015

Tudung Hajra

lately saja nak ubah pulak style tudung dari pakai tudung instant berawning ank tukar jenis pakai shawl pulak.

sebenarnya takdela elok sgt pakai shawl, menampakkan ketuan tapi sb dah agak bosan jugak asik pakai style awning.

lately ade beli jenis shawl dari Tudung HAJRA. yg i ambik adelah dari rangkaian cotton. jadi harapnya senang, tak perlu nak spend masa sgt nak iron dan so far rasanya tak susah sgtla nak belit2.

i ni jenis yg nak murah saje jadi beli pon yg murah2 je. beli kat HAJRA ni yg clearance harga in between RM15 - RM20 je. tapi so far puas hati , mmg best specially wide shawlnya.

so bawah ni menggunakan HAJRA Shawl


packaging 

antara variant yg i beli 




me!!!


Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG