Thursday, May 21, 2015

Matress Hunting

hari weekend lepas , pergi ke IOI City Mall. plan asalnya saja nak try jalan2 tgk mall baru dan juga nak tgk2 kedai Index Livingmall.

end up we spend a lot of our time kat Homepro. mmg kami suka bebenor jalan2 kat kedai ni. kedainya besar, barangannya varieties, layoutnya juga sgt best. actualy kedai ni family aeon jugak.

alang2 dh sampai kat sana, kami riki2lah tilam sb mmg dh lama nak tukar tilam yg ade kat biljk kami sb dh mula sakit2 badan gunanya. maklumla tilam free masa beli katil.

kat sini mmg banyak pilihan tilam. mcm2 brand ie vono, silentnight, dreamland dan banyak lg. ..mmg rambang matalah,sales man juga sgt membantu dan banyak pengetahuan pasal tilam.

kat sini i share environment kat dalam kedainya.

Wednesday, May 20, 2015

Kasut Sukan

hari ini i nak share pasal kasut sukan. hehehe mmg banyak brand kasut sukan kat negara kita ni. tp yg paling i suka adelah brand Reebok.

obsession terhadap kasut ni, i ade belikan utk diri sendiri 2 pasang training shoes dan sepasang running shoes. sebab2 nya:

1) design yg menarik
2) Reebok define category kasutnya ie running or training jadi senang nak pilih.
3) sole dalamnya mmg lembut sedap dikaki walaupon pakai tanpa stoking
4) berbeza dgn nike dan puma yg i pakai dulu, kasut ini jenis lebar kat depan jadi sesuai utk kaki i yg lebar depan.
5) range harga yg acceptable. ni yg i beli adelah bawah rm300 setiap satu

harap gigihlah bersenam hehe

Monday, May 11, 2015

Spice Grinder

saje je nak share pasal spice with grainder ni sebagai salah satu benda wajib ade kat dapur.

i ade few jenis spice kat rumah ni. biasanya beli yg brand masterfood . agak mahal harganya dalam rm 11++ utk satu pilihan spice.

i juga sgt suka grinder yg jenis kayu agak klasik dah old school. botol grinder ni aje harga dalam rm20 rasanya...i letak black paper dlm ni.

sekarang nak share yg brand natural ni ...harga murah dalam rm12++ satu. siap ade grainder terus. sgt cun ....beli dari cold storage. 

Saturday, May 9, 2015

Static Excersize Bike RM229

selari dgn azam nak kurus ( masih lg berazam walaupon dh 4 tahun failed) i ade beli static excersize bike. harga rm 249 dr groupon tp masa beli tempoh hari ade promo 10% discount so ape lg rembat je.

delivery dalam kotak jadi kena assemble sendiri tp senang je siap disediakan tiol semua. tak perlu risau pada yg tiada tool kat rumah 

semoga istikomah ...
#sayanakkurus

Sports Attire dan Outdoor Gear Murah di Sports Direct Menara Intermark

hari ni i nak berkongsi tentang Sports Attire, equipments dan Outdoor gears yg murah /pada harga sale dari Sports Direct Menara Intermark.

first, lokasi Menara Intermark ini adelah in the middle of bangunan Aker Solutions dan Double Tree by Hilton Jalan Tun Razak, interchange Jalan Ampang.

i tak perasan bila Sports Direct mula beroperasi kat sana, tapi pastinya masih baru lagi..dan sempena pembukaan dan ulangtahunnya, ade SALE dgn outlet ini. bila ditanya sales person mereka sampai bila, katanya sampai stok habis...hhahha agak lama jugak tu kan kalau tgokkan stoknya yang banyak tu.

so kat bawah ni i sharekan gambar2 sekitar kedai.


barangan kelakar, selipar dgn pembuka botol hehe










banyak pilihan sports bra

running shoes adidas, karrimor, nike, new balance, acis 

running t shirt karimmor dri fit 

sungguh berkenan dgn set ini

dumbell - sangat murah 


Saturday, May 2, 2015

They Come and They Concour

nila cerita anak2. dh sediakan punya cantik bilik mereka.

kalau panas dah sediakan kilas shiling, kipas meja pon ade malah aircond pon dh ade...tp masih lg nak berkepit2 tido sgn org tua. ...walau pon xselalu.

haila anak.

NUFFNANG

Halaqah Tanda2 Kiamat

Kepada teman-teman yang ingin menonton siri Halaqah TV9 2016 "Kiamat Pasti Datang" sebanyak 30 episod, berikut senarai Link untuk ...