Friday, January 29, 2016

Homework

anak sulong i Aliya ni kiranya golongan average student saja. taklah cemerlang sgt..tak juga terkebelakang sgt.

2,3 hari ni sb janji nak bawak pergi KL Birdpark jadi rajinla 2,3 malam ni. membaca dan menulis.

salah satu cara yg amat berkesan setakat ini tapi banyak jugak nak kena keluarkan modal kewangan.


Monday, January 25, 2016

Idea Hiasan Candle Holder

hari ni nak berkongsi idea utk candle holder.

pernah suatu masa dahulu i sangat2 minta utk buat koleksi candle holder kat rumah sebagai hiasan utk console table yg ade.

tapi, kebanyakan candle holder yg jumpa dan berkenan adelah sgt mahal harganya.
jadi utk spend duit utk benda2 mcm ni adelah sgt tak berpatutanlah rasanya.

tapi kat sini i nak berkongsi idea2 candle hoilder yg unik dan cantik...
semoga boleh create idea utk anda.







Monday, January 18, 2016

Bookcafe Sale Galore

beberapa minggu lepas i ade borong beberapa buah buku dari bookcafe.com.my.

sale yg bookcafe buat ade yg sampai 70% jadi i ade boronglah beberapa buah buku utk tambahkan dalam koleksi.

bila nak habis baca tu tak tahulah bila tapi at least tak membazirkan duit ke arah benda2 lain yg mengarut.


Tuesday, January 5, 2016

Adam First Day Sekolah

berbeza dgn Aliya, Adam ni mmg dijaga oleh keluarga (Mertua) semenjak dari umur 2 bulan sampai lah masuk sekolah awal January ni.
jadi boleh bayangkan lah cmne manjanya budak kecik ni sb selalu dimanjakan.

jadi bermulanya sesi persekolahan kali ni, Adam dah kami hantar utk join kelas 4 tahun program Little Caliph.

pada umur 3 tahun 1 bulan budak kecik ni dah masuk sekolah.
agak okeylah dia kat sekolah sb ade kakaknya sekali kat sekolah yg sama.

ade jugakla nangis dan mengamuknya pada hari2 pertama tu.
tapi lepas 1 minggu, dh okeylah.

feedback dari guru pula, Adam ni jnis taknak berkongsi barang dgn rakan2 lain dan selalu nangis even utk benda2 yg kecik2.

harapan kami , anak ini mampu jadi anak yg solehlah.

2 hari sebelum mula sekolah, prepare semua baju dan bag

mak toknya umpan nak hantar pg sekolah sb Adam nangis bila mama yg hantar 

bersiap2 awal pagi dgn uniform 

agaknya penat kat sekolah, tido sambil peluk kaki papanya 

NUFFNANG

Sarapan Pagi di Kopitiam Kita

Kali ini berkongsi perihal pengalaman sarapan pagi di Kopitiam Kita, iaitu salah satu spot tersohor di Kota Bharu utk sarapan pagi ( ini ker...