Friday, March 18, 2016

Pemasangan Aircond Sharp Plasmacluster

sekarang ni area Selangor dan Kuala Lumpur mmg panas yg amat.. pernah sekali tu tgk temperature kat dlm kereta stated outside temp sampai 38oC..

malam pulak lagi panas, so bila duduk rumah batu plak kiri kanan depan belakang semua dikelilingi rumah mmg panas nya !!!

jadi decide utk tambah lagi 1 aircond utk ruang tamu pulak.
kalau bilik tido semua area kecik pakai 1HP , master bedroom 1.5HP, kat ruang tamu tu since kawasan area besar jadi pakai 2.5HP je.

harga RM2390
upah pasang RM350
harga extra charge utk tambah copper line RM250 (RM25 /kaki)

kena tambah 10 kaki copper line semua sb nak location aircond tu tgh2 antara rail langsir sliding door jadi terpaksalah tambah. kena pulak compressor aircond mmg besar gabak jadi kena tarik pulak ke bawah lebih kurang 1 kaki je nak cecah kelantai.

beli aircond ni online je dari Jintex Electronic .

kat bawah  ni share gambar semasa installation process






Thursday, March 17, 2016

Pewangi Kereta My Bess


nak berkongsi pewangi kerwta yg i guna.
jenama My Bess.

tak berapa glamour namanya kan tp wanginya insyaallah tak megecewakan..

boleh tahan dalam 2 bulan jugakle lebih kurang.
harganya dalam rm10.60 beli kat stesen minyak je...

so far yg best sgt guna ni bau Tutty Fruitty.
bau sweet2 gitula.


Thursday, March 10, 2016

Berapa Banyak Bantal?

bukan main lagi eh..
sampai atas katil pon nak share cerita hehe

kegemaran baru ni campak bantal banyak2 atas katil ...semuanya utk hiasanla ni.

ade 9 bantal semuanya
4 bantal tido
2 bantal empat segi hiasan
2 bantal segi panjang hiasan
1 bantal peluk
kisahnya ......

tapi banyak2 tu 3 je yg guna betul 2 bantal tido dan 1 bantal peluk je buat lapik perut.

suami mula2 bising jugak bantal banyak2 tp sinve bukan dia jugak yg kemas pagi2 ...layan je la bini.
..

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG