Saturday, June 25, 2016

Me Before You

dah dekat seminggu lepas habis baca buku Me Before You ni tapi still cannot move on!!
haha end up , 2nd book yg i beli tu masih liat nak baca dan masih lg sibuk mendengarkan soundtrack Me Before You.

i belum sempat lg nak tgk movienya, nantilah...tak sabar sebenarnya tp thats can wait i guess.

cume for me i rasa cerita ni lebih kepada true friendship punya cerita, donno myb for me kalau cmni punya relationship lebih kepada friendship.

ending dia sad sb hero mati.
tapi ceritanya mmg deep ,
would relate to arwah adik i yg after sometime bersemangat nak sihat,
tapi bila dah sampai satu tahap mmg redha and give up...
sebenarnya lebih kepada rasa hopeless,
sb merasakan i will never go back to the old me and have to rely life to other people.

very true and so hurtful.
cannot imagine how i am going to go thru it if that were me.

part ni yg i nangis compare to nangis baca bukunya!!

 BTW, the book is a page turner , worth to read.
simple english je

novel to film adaptation .

Wednesday, June 1, 2016

Program Wakaf AlQuran Bookcafe.com.my

i nak kongsikan salah satu channel utk anda semua derma dan menambahkan saham akhirat. iaitu program derma/wakaf al quran dari Bookcafe.com.my

program ni dh dimulakan sekitar tahun 2014 lagi dan masih berlangsung sampai 2016 ini( tahun semasa) . harga utk 1 unit alquran pula adelah sgt murah rm15 sahaja.

bolehlah layari website bookcafe utk maklumat lanjut. disertakan beberapa snipit dari websitenya.

selamat beramal.


NUFFNANG

Sarapan Pagi di Kopitiam Kita

Kali ini berkongsi perihal pengalaman sarapan pagi di Kopitiam Kita, iaitu salah satu spot tersohor di Kota Bharu utk sarapan pagi ( ini ker...