Saturday, June 25, 2016

Me Before You

dah dekat seminggu lepas habis baca buku Me Before You ni tapi still cannot move on!!
haha end up , 2nd book yg i beli tu masih liat nak baca dan masih lg sibuk mendengarkan soundtrack Me Before You.

i belum sempat lg nak tgk movienya, nantilah...tak sabar sebenarnya tp thats can wait i guess.

cume for me i rasa cerita ni lebih kepada true friendship punya cerita, donno myb for me kalau cmni punya relationship lebih kepada friendship.

ending dia sad sb hero mati.
tapi ceritanya mmg deep ,
would relate to arwah adik i yg after sometime bersemangat nak sihat,
tapi bila dah sampai satu tahap mmg redha and give up...
sebenarnya lebih kepada rasa hopeless,
sb merasakan i will never go back to the old me and have to rely life to other people.

very true and so hurtful.
cannot imagine how i am going to go thru it if that were me.

part ni yg i nangis compare to nangis baca bukunya!!

 BTW, the book is a page turner , worth to read.
simple english je

novel to film adaptation .

Wednesday, June 1, 2016

Program Wakaf AlQuran Bookcafe.com.my

i nak kongsikan salah satu channel utk anda semua derma dan menambahkan saham akhirat. iaitu program derma/wakaf al quran dari Bookcafe.com.my

program ni dh dimulakan sekitar tahun 2014 lagi dan masih berlangsung sampai 2016 ini( tahun semasa) . harga utk 1 unit alquran pula adelah sgt murah rm15 sahaja.

bolehlah layari website bookcafe utk maklumat lanjut. disertakan beberapa snipit dari websitenya.

selamat beramal.


NUFFNANG

Halaqah Tanda2 Kiamat

Kepada teman-teman yang ingin menonton siri Halaqah TV9 2016 "Kiamat Pasti Datang" sebanyak 30 episod, berikut senarai Link untuk ...